Ин Консулт

гр. Варна, ул. Радко Димитриев №7, ет.2, офис 2

Съдържание
Полезни съвети
Предпочитани райони в град Варна
Строителните предприемачи са с оптимистични очаквания
Забраняват строителството в нови защитени зони край морето
нарастване цените на жилищата в България
Всички страници

 

  • Строителните предприемачи са с оптимистични очаквания


Общият показател на бизнес климата в България се е покачил с 3,8 пункта през януари спрямо последния месец на 2014 г., съобщава Националния статистически институт. Резултатът е следствие на оптимистичните прогнози на стопански ръководители в секторите на промишлеността, строителството и услугите. За строителството ръстът на този показател е 9,8 пункта. Подобрени са очакванията на строителните предприемачи за състоянието на фирмите през следващите шест месеца. По-благоприятни са прогнозите им и за следващите три месеца.
Според данните от анкетите производственият график е осигурен с договори за 4,9 месеца. Това е по-дълъг период в сравнение с октомври 2,4 месеца, когато ангажиментът на строителите е бил договориран за 4,4 месеца. Очакванията са новите поръчки през следващите 6 месеца да се повишат. Прогнозите на мениджърите са продажните цени в строителството да запазят нивата си през следващите три месеца.
Несигурната икономическа среда продължава да е основната пречка пред строителния бизнес. Другите негативни фактори, които влияят върху сектора, са конкуренцията в бранша и финансовите проблеми. Недостатъчното търсене и неблагоприятните климатични условия също за пречка за развитието на бизнеса. Отчита се и недостигът на квалифицирана работна ръка.


Източник:
www.domaza.bg

 Полезно